TOP 7.1.1-16-H-ESZA-2020-01417

Projektünk célja:
A helyi identitást erősítő közösségfejlesztő tevékenység megvalósítása a kecskeméti roma közösségben.

A kecskeméti roma közösségben a társadalmi együttműködés erősítésének elősegítése a társadalmi aktivitás fokozásával, a közösségek megerősítésével, hátrányos megkülönböztetés mérséklésével és szemléletformáló programokkal, a családok társadalmon belüli szerepének erősítésével, továbbá az önszerveződésre, stratégiai jövőformálásra képes helyi és térségi közösségek kialakítása.

A projekt keretében a kecskeméti roma közösségekben civil közösségfejlesztő tevékenységet valósítunk meg, mely segíti a helyi identitás erősítését, a közösségi kulturális élet fejlődését, valamint a gyermek és ifjúság kultúrájának fejlesztését. A projektünkben roma hagyományápolás -  táncoktatás, romafilm és mesefilm vetítés, roma élménykirándulás, roma gasztronómiai programokat valósítunk meg, valamint a 2020 Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntőjének nyitó ünnepségét.

Gasztronómia

Mese- és filmvetítés